Sinds 2002 organiseer ik met veel plezier nascholingsweken voor collega therapeuten en artsen op Sicilië:

 


Seminar Sicilië 2024

14 – 22 September


Vijf nascholingsdagen

met

Ewald Stöteler


Sicilië met haar pittoreske dorpjes, prachtige kustlijn en fascinerende cultuur staat garant voor een inspirerende seminarweek. De locatie van het seminar is gelegen aan de oostkust, in het kustplaatsje Giardini-Naxos. Het park bevindt zich op loopafstand van winkeltjes, restaurants en het strand. Het nabijgelegen stadje Taormina doet sprookjesachtig aan met haar prachtig Romeins Amfitheater. In september is het op Sicilië nog aangenaam warm: zo'n 27 graden, met zeewater van ongeveer 26 graden. De vijf seminardagen worden gehouden in een pizzeria met volledig daglicht en uitzicht op de Etna. Buiten de lestijden staat er niets gepland en kunt u op eigen initiatief genieten van al het moois wat Sicilië te bieden heeft.


Docent

Ewald Stöteler, klassiek homeopaat sinds 1980, geeft al vele jaren nationaal en internationaal nascholingen. Op een boeiende wijze weet hij het Organon en de Chronische Ziekten van Hahnemann begrijpelijk en diens ziekteclassificatie toepasbaar te maken in de hedendaagse praktijk.
Hij is auteur van de boeken 'Hahnemann Begrijpen' (2003) en het in 2020 verschenen 'Hahnemann's Homeopathy
Verkrijgbaar op zijn site: Ewald Stoteler.com


Het seminar

Het seminar bestaat uit vijf themadagen die in samenspraak met de deelnemers voorafgaand aan het seminar worden ingedeeld.
Te denken aan bijvoorbeeld een themadag hormonen, reumatische aandoeningen, verloskunde en bevalling, diabetes, COPD, posologie, Schüsslerzouten, kinderwens, leverziekten, dermatologie of orgaanmiddelen. Soms aangevuld met een illustratieve casus uit eigen praktijk welke grondig wordt uitgewerkt. Dit alles met behulp van een beamer te volgen op grootbeeldprojectie. Het seminar spitst zich verder toe op het uitwisselen van ieders opgedane ervaring. 

Het seminar geldt als vijf NVKH - erkende nascholingsdagen (max. 50% medisch).


Prijzen 

De prijzen zijn inclusief het seminar, de transfer en 8 overnachtingen. Exclusief reis- en annuleringsverzekering en evt. onvoorziene toeslagen. Heeft u een meereizende partner en/of kinderen: informeer naar de (lagere) prijs.
De vlucht boekt en regelt iedereen zelf.
Onze ervaring leert dat hoe later u uw ticket boekt, hoe hoger de prijs uitvalt. 
Dit zijn de twee vluchten die aansluiten op de transfer voor de groep:

Zaterdag   14 September       A’dam - Catania      Vlucht: HV 5217       19.15 -  22.05

Zondag     22 September       Catania – A’dam      Vlucht  HV 5216       10.05 – 13.15

1 pers.  bezetting appartement  € 1075.- p.p.      (incl. ontbijt € 1130.- p.p.)


Reisgegevens 

De accommodatie bestaat uit eenvoudige twee-kamer appartementen (zgn. 'BILO'): eigen voordeur, airco, woonkamer, tweepersoons slaapkamer,badkamer met toilet/ bidet en terras. De kitchenette is vanaf 2023 niet meer beschikbaar. Het appartement beschikt nu over een koelkast, waterkoker en wat bestek om een ​​salade te bereiden. De reis beslaat negen dagen en acht nachten. Hiervan worden vijf dagen bezet door het seminar.
Wij verblijven in het park Villaggio Alkantara, klikt u hier voor een indruk: http://www.villaggioalkantara.com/en


Inschrijven / Boeken 

● Uitsluitend door inzending van (een scan / foto) het inschrijvingsformulier. Inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst van betaling. Het minimale aantal deelnemers is 20,
het maximale aantal deelnemers is 30 personen. 
● Het volledige bedrag dient uiterlijk 1 juli 2024 bijgeschreven te worden op
IBAN: NL14 INGB 0654 5903 97  t.n.v. R.Tangel te Den Haag. O.v.v. Seminar Sicilië 2024.
● Uw aanmelding is per 1 juli 2024 definitief. 
Voor aanmeldingen ná 1 juli kunnen wij geen plaats garanderen. Ook de prijs en de locatie van het apartement binnen het park kunnen dan anders
zijn. 

● Annuleren en/of wijzigen is na 1 juli niet meer mogelijk. Tot uiterlijk twee weken voor aanvang van het seminar kunt u wel een plaatsvervanger opgeven. Hieraan zijn geen kosten verbonden. 
● Indien het seminar onverlet niet doorgaat (afwezigheid van Ewald Stöteler, bijv. door ziekte), ontvangt u daarvan zo spoedig mogelijk berichtIn dit geval wordt het bedrag van het seminar
en zo mogelijk een gedeelte van het bedrag van de accommodatie teruggestort, niet het bedrag van uw vliegticket. Wij raden u aan een annuleringsverzekering af te sluiten (let op: de verzekeraar ziet dit als een zakenreis).


Download hier het inschrijvingsformulier


Autohuur

Het is mogelijk een auto (voor één of meerdere dagen) te huren: deze wordt op het park afgeleverd én opgehaald. Neemt u voor meer informatie en actuele prijzen even contact met mij op. Doe dit alstublieft tijdig, daar huurauto's op Sicilië sinds 2020 schaars zijn.Voor een indruk van het park Villaggio Alkantara: http://www.villaggioalkantara.com/en

Van de seminars over de afgelopen jaren staat een filmpje op Youtube: